вторник, 8 юни 2010 г.

Валдорфски кукли



Преди да започна да се занимавам с куклоправене, дори и не бях чувала за Валдорфските кукли. Случайно попаднах на  няколко руски сайта и това което видях просто ме порази.Тези кукли притежават своя магия, която ме заплени на момента и отвори един нов свят за възприятия. Започнах трескаво да събирам информация за технологията на правене и подходящи материали.
Характерно за този тип кукли е използването на естествени(пълнежа е от натурална вълна) материали и много  плетива при костюмите. Идеята е да се шият основно на ръка, но като че ли само аз спазвам този принцип.
Показвам ви  мостри на моите кукли, за да придобиете представа за стила ми. Макар тези кукли  да се правят с безизразни лица, за да може всяко дете да проектира емоциите си върху куклата, аз се опитвам да им придам лека закачлива усмивка.
В момента межународната цена на Валдорфските кукли е над 100 $, което ги прави недостъпни за голяма част от нас.Всеки път когато привърша поредната кукла е малък празник у дома и бих искала и вие да споделите тези емоции с мен.
Ще ви предложа няколко възможни размера и оптимални цени:
  • 35см. - 42лв.
  • 40см. - 48лв.
  • 45см. - 55лв.
  • 50см. - 62лв.
  • 55см. - 75лв.
  • 60см. - 82лв. 
Сигурно много често сте търсили куклата която не съществува.Сега ще провокирам вашето творчество като ви дам възможност да поръчате кукла по ваше желание. Вие ще определите цвета на косата, очите и как искате да бъде облечена. Призовавам ви да развихрите въображението си и да го споделите с мен.Ако искате да се запознаете по детайлно с моите възможности, посетете официалният ми блог  http://nadjaishappiness.blogspot.com/

Ако желаете всяка кукла може да бъде придружена с малко закачливо стихче и допълнителен аксесоар или играчка.
Друга възможност е да поръчате куклата с ваши материали (интересни платове или прежди), което ще бъде приспаднато от цената.

4 коментара:

  1. Всичко, което видях тук е изумително красиво и ефектно! Поздрави и целувки: Дани !

    ОтговорИзтриване
  2. Куклите, които правиш са изключително красиви! Пожелавам ти огромен успех!, а на себе си пожелавам скоро да мога и лично да се докосна до твое прекрасно творение! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Останах изумена.Стандарта ни на живот не позволява да си купувам подобни красоти,но обичам да бродирам и плета,рисуването ми се отдава в известна степен и смятам скоро да опитам аз да направя подобна красавица за моите принцеси.Успех в това,което правиш.
    Руми/Варна

    ОтговорИзтриване
  4. Куклите са наистина впечатляващи, направени с много топлина и позитивна енергия. Аз съм един твой последовател и те подкрепям във всичко, което сътворяваш.Поздрави от морето и Варна:)

    ОтговорИзтриване